fbpx

Masáž

Manuální lymfodrenáž

Manuální lymfodrenáž patří mezi velmi pomalé a jemné masáže. Jemným tlakem a pohyby se obnovuje a urychluje tok v mízním systému, Zanesené mízní řečiště má mnoho projevů. Proto tato masáž ulevuje od otoků nohou, zmírňuje projevy celulitidy. Dále odstraňuje kruhy a “pytle” pod očima, vypíná vrásky a zmírňuje akné v oblasti čelisti. Obnovení toku lymfy urychluje metabolické procesy v těle,      a proto je tato masáž velikou podporou při detoxikaci či hubnutí. Lymfodrenáž též funguje jako prevence otoků, migrén a posiluje imunitní systém.

Lymfatický systém nemá pumpu, která by tok poháněla. Pokud tedy dojde k jeho zanesení, manuální lymfodrenáž pomůže lymfatické řečiště pročistit a obnovit jeho činnost. V takovém případě doporučuji naplánovat sérii masáží, nejlépe po dobu 3-4 týdnu 2x-3x týdně. Masáže je vhodné podpořit úpravou životosprávy, jako je omezení příjmu umělých cukrů, nevhodných tuků a dostatečný pitný režim, což znamená vypít alespoň 2 litry tekutin denně. Tím se podpoří vylučování toxických látek a obecně se podpoří účinek masáží. Po nastartování správného chodu lymfatického systému a udržení dlouhodobého zlepšení stavu je vhodná 1x měsíčně udržovací lymfodrenáž.

Manuální lymfodrenáž je značnou zátěží pro tělo, z toho důvodu neprovádím lymfodrenáž celého těla, ale nejčastěji 1-2 částí těla.

U následujících případů onemocnění či potíží je nutný souhlas lékaře. Těhotenství do 3. měsíce, hyperfunkce štítné žlázy, onemocnění jater, srdce či ledvin. Dále onemocnění spojená se srdečními problémy: srdeční selhávání, neléčená či nedostatečně kompenzovaná hypertenze, otoky z onemocnění srdce.

Délka masáže: 30, 60 nebo 90 minut

Masáž horkými lávovými kameny

Masáž horkými lávovými kameny je vysoce relaxační masáž, kdy dochází k prohřátí a hlubokému uvolnění svalů a celkové relaxaci. Masáží se aktivují energetická centra a postupným prohříváním se harmonizuje tělo i mysl.

Délka masáže: 90 minut

KONTRADIKCE

Mezi kontraindikace patří záněty, pooperační stav, onkologické onemocnění, kožní problémy, otevřené rány, křečové žíly, těhotenství.